null Käyttäjätili

Jotta sinulle voidaan luoda käyttäjätili organisaatiollasi täytyy myös olla tili palvelussa. Taustaorganisaatiosi (usein työnantajasi) on vastuussa joistakin tietosuoja-asetukseen liittyvistä seikoista kuten rekisterien ylläpidosta  ja osoitusvelvollisuudesta. Oman organisaatiosi lisäksi käyttäjätilisi yhdistetään Ohjaustaverkossa.fi -palvelun yleiseen käyttäjätietokantaan käytön mahdollistamiseksi.

 

Kirjautuminen

Ennen ensimmäistä kirjautumista palvelun pääkäyttäjän täytyy luoda sinulle käyttäjätili, joka on sidottu taustaorganisaatioosi (usein työnantaja). Varmista, että tarvittavat alkutoimet on tehty ennen kirjautumista palveluun.

Tilin luomisen jälkeen asiantuntijan roolissa sinulla on kaksi (2) vaihtoehtoa kirjautua palveluun.

 1. VIRTU-tunnistautuminen on mahdollista viranomaiselle, jolla on käytössä VIRTU-tunnukset.
  Lisätietoa VIRTU-tunnistautumisesta saat palvelun ohjeista.

 2. Suomi.fi -tunnistautuminen
  Lisätietoa Suomi.fi-tunnistautumisesta saat palvelun ohjeista.


Kirjautumisen vaiheet

 1. Palvelun käyttöä varten tarvitset sähköpostitiliäsi, VIRTU-tunnukset tai Suomi.fi tunnistautumista varten varmennekortin, mobiilivarmenteen tai pankin myöntämät verkkopankkitunnukset. Ota ne valmiiksi esille.

 2. Avaa selain (Edge, Chrome, Firefox tai Safari) ja mene ohjaustaverkossa.fi-palvelun etusivulle

 3. Seuraavaksi klikkaa ”Tunnistaudu”-painiketta.

 4. Valitse haluamasi tunnistustapa ja seuraa palveluntarjoajan ohjeita.

 5. Kun tunnistautuminen on onnistunut pääset sisään palveluun ja sinulle avautuu Oman näkymän Yleinen työjono-välilehti.

 

Omat tiedot

Voit hallita omia tietojasi valitsemalla nimesi alta avautuvasta valikosta Omat tiedot-sivun.

Omat tiedot-sivulla näet myös kaikki organisaatiot, joissa sinulla on joku käyttäjärooli palvelussa.

 

Useampaan kuin yhteen organisaatioon kuuluminen

Asiantuntija voi kuulua useampaan kuin yhteen organisaatioon. Kaikki organisaatiosi ja käyttäjäroolit kussakin organisaatiossa on listattu Omat tiedot -sivulla.

Kun kirjaudut palveluun sisälle näet sivun vasemmasta yläkulmasta kulloinkin valitun organisaation. Oma näkymän sisältö liittyy aina valittuna olevaan organisaatioon. Esimerkiksi Yleisen työjonon ja Omat asiakkaat sivujen sisältö liittyy aina valittuna olevaan organisaatioon.

Ohjaustila- , viesti-, tehtäväpohjat ja aineistot, jotka ovat käyttäjän omia näkyvät samalla tavalla kaikissa käyttäjän organisaatioissa. Jos jaettava materiaali on jaettu organisaatiolle, niin se näkyy vain sen organisaation sisällä, johon se on jaettu.

Oikeudet sinulle määrittää kunkin organisaation pääkäyttäjä. Kun olet kirjautuneena palveluun näet vasemmasta yläkulmasta aktiivisen organisaation. Oma näkymä-osion sisältö koostuu tällöin useamman organisaation yleisestä työjonon, asiakaskunnan ja muiden sisältöjen kokonaisuudesta. Huomaa kuitenkin, että voit toimia vain yhden organisaation näkymissä kerrallaan. Organisaation valinnan voit tehdä sisään kirjautuneena vasemmasta ylälaidasta.
 

Organisaation vaihtaminen tai palvelun käytön lopettaminen

Kun lopetat työsi tai jäät pidemmäksi aikaa sivuun (loma, sairaus, virkavapaa jne.) Muistathan sulkea kaikki aktiiviset ohjaustilasi ja ilmoittaa siitä myös ohjaustilojen asiakkaille.

Jos lopetat työsi, etkä enää tule käyttämään ohjaustaverkossa.fi palvelua, niin muistuta organisaatiosi pääkäyttäjää poistamaan käyttäjätilisi.

Jos kuitenkin käy niin, että unohdat käyttäjätilillesi aktiivisia ohjaustiloja, niin organisaation pääkäyttäjä voi ne arkistoida ja samalla lähettää asiakkaalle viestin miten toimia, jos ohjaus jäi kesken.

 

Poissaolosta ilmoittaminen

Huomio! Tämä ominaisuus ei vielä ole käytössä.

Omat tiedot osiossa sinulla on mahdollisuus ilmoittaa poissaolosta poissaoloilmoitus-toiminnon avulla. Tämä auttaa organisaatiosi pääkäyttäjiä jakamaan työtä niin, että poissaolosi huomioidaan.

Kun poissaolosi on voimassa:

 1. Sinulle ei voi siirtää palvelupyyntöjä

 2. Sinua ei voida kutsua ohjaustilaan.

 3. Sinusta ei voi tehdä ohjaustilan uutta omistajaa.