null Muita ohjaustilaan liittyviä asioita

Ilmoitukset

Koska ohjaustilassa ei olla jatkuvasti paikalla samaan aikaan, ohjaustilan keskusteluun tulleista uusista viesteistä lähtee ilmoitus sähköpostiisi. Ilmoituksessa on linkki, josta pääset kirjautumaan palveluun.

Palvelun sisäiset Ilmoitukset tunnistat kello-kuvakkeesta. Voit avata ilmoituksen klikkaamalla kuvaketta. Osa palvelun ilmoituksista toimitetaan myös sähköpostiisi.

Ohjaustilan sisällön lataaminen

Voit sisäänkirjautumisen jälkeen ladata ohjaustilan sisällön itsellesi Omat ohjaustilat-sivulta tai ohjaustilan sisällä Ohjauksen vaiheet-sivulta. Sisältö on ladattavissa pdf-muodossa ja sisältää ohjaustilan perustiedot, ohjauksen vaiheet, tehtävät, listauksen tapahtumista ja muistiinpano, sekä keskustelut. Asiantuntijan on mahdollista myös kirjoittaa Ohjauksen yhteenveto, joka liitetään osaksi PDF-tiedostoa. PDF-tiedoston lisäksi sinun on mahdollista ladata vielä ohjaustilaan liitetyt liitteet. Liitteet on listattu lataa ohjaustilan sisältö näkymään allekkain.

Voit ladata sisällön milloin vain: ohjaustilan ollessa aktiivinen, suljettu ja myös silloin kun ohjaustila on jo arkistoitunut.

Muista ladata sisältö itsellesi, kun ohjaus on päättymässä. Siitä voi olla hyötyä mahdollisissa myöhemmissä ohjaustilanteissa.

Ohjaustilan sulkeutuminen, arkistointi ja säilytysajat

Ohjaustila voi sulkeutua kahdella eri tavalla:

Asiantuntija voi sulkea ohjaustilan, kun ohjaus on päättynyt tai sen sulkeminen on muusta syystä ajankohtaista.

TAI

Ohjaustila sulkeutuu automaattisesti, jos et tunnistautudu ohjaustilaan kolmeen (3) kuukauteen.

Sulkeutumisesta kolme (3) kuukautta eteenpäin voit vielä kirjautua ohjaustilaan sisään ja lähettää asiantuntijalle viestejä. Tarpeen vaatiessa asiantuntija voi aktivoida ohjaustilan uudestaan.

Arkistoitu ohjaustila

Kun ohjaustila on ollut suljettuna kolme (3) kuukautta. Se arkistoidaan yhdeksi (1) vuodeksi ja arkistoitu ohjaustila näkyy vain sinulle. Voit ladata arkistoidun ohjaustilan sisällön itsellesi ja antaa ohjauksesta palautetta. Huomioi, että asiantuntijasi ei enää näe ohjaustilaa, eikä pääse ohjaustilaan sisälle, eikä voi enää aktivoida ohjaustilaa.

Käyttäjäorganisaation pääkäyttäjän on myös mahdollista arkistoida asiantuntijoiden asiakkailleen perustamia ohjaustiloja. Näin voi tapahtua, jos ohjaustilan perustanut asiantuntija ei ole enää käytettävissä esimerkiksi sairausloman tai työsuhteen päättymisen vuoksi. Tällaisessa tilanteessa saat sähköpostilla ohjeet kuinka toimia. Tulevia ohjaustarpeita ajatellen on hyödyllistä ladata arkistoidun ohjaustilan sisältö itsellesi, jotta pääset mahdollisen uuden asiantuntijan kanssa liikkeelle siitä mihin edellisen kanssa jäit.

Näet ohjaustilan “omat ohjaustilasi” -sivulla 15 kuukautta sen sulkeutumisesta. Arkistointi ajan jälkeen ohjaustilasi häviää pysyvästi ja samalla sen sisältö poistetaan. Jos poistettu ohjaustilasi oli ainoa ohjaustilasi, palvelusta ja rekisteristä poistetaan myös kaikki sinuun liittyvät tiedot.

Ohjaustilan säilytysajoissa voi olla käyttäjäorganisaatio kohtaisia eroja. Eroavaisuuksia syntyy esimerkiksi silloin kun käyttäjäorganisaatio on viranomainen, jonka toimintaa säädellään laissa. Lopulliset säilytysajat selviävät käyttäjäorganisaation tietosuojaselosteesta. Tiedot löydät ohjaustilan perustaneen asiantuntijan organisaation tietosuojaselosteesta. Linkki tietosuojaselosteeseen löytyy asiantuntijan tietojen alta, ohjaustilan “Osallistujat”-näkymässä.