Ohjaustilan sulkeminen ja arkistointi

Ohjaustila sulkeutuu seuraavista syistä:

  1. Asiantuntija sulkee ohjaustilan, kun ohjaus on päättynyt tai sen sulkeminen on muusta syystä ajankohtaista.
  2. Ohjaustila sulkeutuu automaattisesti, jos et kirjaudu ohjaustilaan kolmeen (3) kuukauteen. Käyttäjäorganisaation pääkäyttäjä sulkee ohjaustilan, jos asiantuntija ei ole enää käytettävissä.

Kun asiantuntija sulkee ohjaustilan, sekä sinä että asiantuntija voitte vielä kirjautua ohjaustilaan ja lähettää toisillenne viestejä seuraavan kolme (3) kuukauden aikana. Jos et ole kirjautunut palveluun kolmeen kuukauteen ja ohjaustila sulkeutuu, niin myös tässä tapauksessa sekä sinä että asiantuntija voitte vielä kirjautua ohjaustilaan ja lähettää toisillenne viestejä seuraavan kolme (3) kuukauden aikana.  Tämän kolmen kuukauden aikana asiantuntija voi myös aktivoida ohjaustilan uudestaan.

Ohjaustilan arkistointi

Kun ohjaustila on ollut suljettuna kolme (3) kuukautta, asiantuntijasi ei enää näe ohjaustilaa, eikä pääse ohjaustilaan sisälle, eikä voi enää aktivoida ohjaustilaa. Ohjaustila arkistoidaan yhdeksi (1) vuodeksi ja arkistoitu ohjaustila näkyy vain sinulle. Arkistoinnin aikana voit vielä ladata ohjaustilan sisällön itsellesi ja antaa ohjauksesta palautetta.

Käyttäjäorganisaation pääkäyttäjä voi arkistoida ohjaustilan, jos ohjaustilan perustanut asiantuntija ei ole enää käytettävissä esimerkiksi sairausloman tai työsuhteen päättymisen vuoksi. Tällaisessa tilanteessa saat sähköpostilla ohjeet, kuinka toimia. Arkistoidun ohjaustilan sisältö kannattaa ladata itsellesi, jotta pääset uuden asiantuntijan kanssa liikkeelle siitä mihin edellisen kanssa jäit.

Arkistointiajan jälkeen ohjaustilasi häviää pysyvästi ja samalla sen sisältö poistetaan. Jos poistettu ohjaustilasi oli ainoa ohjaustilasi, Ohjaustaverkossa.fi-palvelusta poistetaan myös kaikki sinuun liittyvät tiedot.