Ensimmäisellä kerralla kirjautuminen

Kun ohjaaja on perustanut sinulle ohjaustilan, saat siitä tiedon sähköpostiisi. Tämän jälkeen pääset kirjautumaan palveluun.

Kirjautuminen Ohjaustaverkossa.fi-palveluun ensimmäisellä kerralla tapahtuu seuraavasti:

  1. Paina sivulta Kirjaudu palveluun -painiketta.
  2. Valitse seuraavaksi kohdasta Asiakas uudelleen Kirjaudu palveluun -painike. Muut tunnistuspolut ovat viranomaiskäytössä.
  3. Valitse haluamasi tunnistustapa (verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti) ja seuraa palveluntarjoajan ohjeita.
  4. Kun tunnistus on onnistunut Suomi.fi-palvelu pyytää hyväksyntää.
  5. Hyväksy valinta Jatka palveluun -painikkeella.
  6. Tunnistautuessasi palveluun ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään myös sähköpostiosoite, jota olet sopinut käyttäväsi asiantuntijasi kanssa. Se yhdistää sinut oikeaan ohjaustilaan.
  7. Paina Lähetä-painiketta ja tarkista sen jälkeen sähköpostisi. Mikäli et näe viestiä sähköpostissasi, tarkista myös roskapostikansio.
  8. Sinulle saapuneessa sähköpostiviestissä on mukana koodi.
  9. Kopioi tai kirjoita koodi ylös ja palaa ohjaustaverkossa.fi palveluun valitsemalla sähköpostistasi Siirry palveluun -painike.
  10. Kirjoita sähköpostiviestissä ollut varmennekoodi sille tarkoitettuun kenttään ja paina Vahvista-painiketta.

Syötettyäsi koodin oikein pääset sisään palveluun.  Ensimmäisenä näet omat ohjaustilasi. Pääset niihin sisään painamalla Avaa-painiketta.

Sähköpostiosoitteesi varmennetaan ensimmäisen käyttökerran yhteydessä. Seuraavalla kerralla pääset kirjautumaan palveluun Suomi.fi-tunnistuksella eli teet kirjautumisohjeesta kohdat 1-5.