Ohjauksen vaiheet

Ohjaustilan Ohjauksen vaiheet -sivulla näet missä vaiheessa asiakkaasi ohjausprosessi on. Voit lisätä, poistaa ja muokata ohjauksen vaiheita asiakkaan ohjauksessa ilmenneiden tarpeiden mukaan. Ohjaustilan aihe -kohdasta pääset lisäämään ja poistamaan ohjauksen aiheita. Myös asiakas näkee valitut aiheet.

Ohjaukseen osallistujat

Asiantuntijat-kohdassa on nimesi. Monialaisessa ohjauksessa ohjaajia on useampi. Asiakkaat-kohdassa näet asiakkaan nimen. 3x10D-elämäntilannemittari löytyy Ohjauksen vaiheet-välilehdeltä.

Tulevat tehtävät ja tapahtumat sekä yhteenveto

Tulevat tehtävät -kohdassa näet asiakkaan ohjaukseen liittyvät tehtävät ja pääset muokkaamaan tehtävää kuten siirtämään palautusaikaa tai merkitsemään tehtävän tehdyksi.

Tulevat tapahtumat -kohdasta näet asiakkaan ohjaukseen liittyvät tulevat tapahtumat ja pääset muokkaamaan niitä. Uusia tehtäviä ja tapahtumia pääset lisäämään Kalenterista. Ohjaustilan sisältö -kohdassa voit kirjoittaa asiakkaalle ohjauksen päätteeksi yhteenvedon.  

Asiakkaan ohjaustilan sulkeminen

Sulje ohjaustila -kohdasta voit sulkea ohjaustilan ja verkko-ohjaus nykyisessä ohjaustilassa päättyy. Suljettu ohjaustila näkyy sinulle ja asiakkaalle vielä kolmen kuukauden ajan. Kyseisenä aikana sinä ja asiakas pääsette vielä lähettämään viestejä ohjaustilassa ja tarvittaessa sinä voit avata ohjaustilan uudelleen. Kolmen kuukauden jälkeen ohjaustila siirtyy arkistoon etkä enää pääse ohjaustilaan.

Kun ohjaustila on siirtynyt arkistoon, asiakas näkee sen vielä seuraavat 12 kuukautta ja hän voi ladata ohjaustilan sisällön PDF-tiedostona. Tiedosto sisältää yhteenvedon, ohjaustilan tiedot, keskustelut, tapahtumat, tehtävät ja tiedon osallistujista. Jaetut aineistot eivät ole mukana PDF-tiedostossa, ne asiakkaan täytyy tallentaa erikseen. Kannattaa muistuttaa asiakasta, että hän voi tallentaa ohjaustilan sisällöt itselleen.