Ohjaustilan sulkeminen ja arkistointi


Ohjaustilan sulkeminen

Ohjaustila suljetaan tai sulkeutuu seuraavasti:

  1. Sinä suljet ohjaustilan, kun ohjaus on päättynyt tai sen sulkeminen on muusta syystä ajankohtaista. 
  2. Jos asiakas ei tunnistaudu ohjaustilaan kolmeen (3) kuukauteen, ohjaustila sulkeutuu automaattisesti.
  3. Organisaation Ohjaustaverkossa.fi pääkäyttäjä voi myös sulkea ohjaustilan, jos ohjaustilan perustanut asiantuntija ei ole enää käytettävissä esimerkiksi sairausloman tai työsuhteen päättymisen vuoksi. Tällaisessa tilanteessa asiakkaalle täytyy lähettää Ohjaustaverkossa.fi-palvelun kautta sähköpostiin ohjeet kuinka toimia, jos hän haluaa vielä jatkaa ohjausta.

Ohjaustilan arkistointi

Kun ohjaustila on suljettu, se arkistoidaan. Seuraavat kolme (3) kuukautta ohjaustilan sulkemisen tai sulkeutumisen jälkeen sekä sinä että asiakas voitte vielä mennä ohjaustilaan ja lähettää toisillenne viestejä palvelun kautta. Tarvittaessa sinä voit myös aktivoida ohjaustilan uudelleen.  

Ohjaustila poistuu palvelusta

Kun ohjaustila on ollut suljettuna kolme (3) kuukautta, ohjaustila poistuu sinulta pysyvästi. Sen sijaan asiakas pääsee ohjaustilaan vielä seuraavat 12 kuukautta ja voi ladata ohjaustilan sisältöjä itselleen. 12 kuukauden jälkeen ohjaustila poistuu palvelusta ja jos se on ainoa asiakkaan ohjaustila, niin samalla palvelusta ja rekisteristä poistetaan kaikki asiakkaaseen liittyvät tiedot.