Ohjaustilapohjan luominen


Jos ohjauskeskustelu noudattaa tiettyjä vaiheita, voit tehdä vaiheista ohjaustilapohjan tai käyttää valmiiksi tallennettua ohjaustilapohjaa. Ohjaustilapohjia voit tehdä erilaisista ohjauksen aihealueista. Esimerkiksi työnhausta ja ammatinvalinnasta on tehty ohjaustilapohjat palveluun asiantuntijoiden käyttöön. Valmiit ohjaustilapohjat helpottavat ja nopeuttavat omaa työskentelyäsi.

Luo ohjaustilapohja

Uuden ohjaustilapohjan pääset tekemään valitsemalla Luo uusi ohjaustilapohja -sivun. Nimeä ohjaustilapohja ja valitse ohjaustilaa koskeva aihe/ aiheet valikosta. Lopuksi tallenna. Tämän jälkeen ohjaustilapohja näkyy Luo ohjaustilapohja -sivulla ohjaustilan nimi -listauksessa.  

​​​​​​​
 

Ohjauksen vaiheet ohjaustilapohjassa

Kun olet luonut uuden ohjaustilapohjan, siihen täytyy lisätä ohjauksen vaiheet. Valitse listauksesta tekemäsi ohjaustilapohja, valitse Avaa-painike ja sen jälkeen Muokkaa sisältöä -painike. Kun olet avannut ohjaustilapohjan, Ohjauksen vaiheet -sivulla pääset lisäämään ohjauksen vaiheita.

Tehtävät ja aineistot ohjaustilapohjassa

Tehtävät-sivulta pääset lisäämään ohjaustilapohjaan tehtäviä. Voit käyttää joko valmiita tehtäväpohjia tai lisätä uuden tehtävän ja tallentaa sen tarvittaessa tehtäväpohjiin. Ohjaustilapohjassa tehtävät jäävät luonnostilaan. Aineistot -sivulta voit lisätä aineiston joko aineistopankista tai lisätä uuden aineiston ja tallentaa sen samalla aineistopankkiin. Tekemäsi muutokset tallentuvat automaattisesti. Pääset takaisin omaan näkymään Oma näkymä -linkistä. Keskustelu, kalenteri, osallistujat ja muistiinpanot -välilehdet eivät ole käytössä ohjaustilapohjassa.  

Ohjaustilapohjan hakeminen ja muokkaaminen

Ohjaustaverkossa.fi-palvelussa olevia Ohjaustilapohjia voit hakea vapaalla sanahaulla sekä aiheen ja tekijän mukaan.
 
Painamalla ohjaustilapohjan Avaa-painiketta, voit muokata ohjaustilatilan perustietoja tai ohjatilapohjan sisältöä, jos sinulla on muokkausoikeudet. Jos sinulla ei ole muokkausoikeuksia pääset kuitenkin tarkastelemaan ohjaustilapohjan sisältöä. Jos valitset Tee kopio, voit tallentaa ohjaustilapohjan itsellesi ja pääset muokkaamaan ohjaustilapohjan sisältöä valitsemalla Muokkaa sisältöä -painikkeen.