Usein kysytyt kysymykset

Sivuston käyttö onnistuu yleisimmillä selaimilla, kuten Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge ja Safari. Parhaan toimivuuden varmistamiseksi tarkista, että sinulla on päivitetty käyttämäsi selaimen viimeisin versio. Jos käytät harvinaisempaa selainta tai selaimen vanhempaa versiota, voi ilmetä poikkeamia palvelun ulkoasussa tai jokin toiminto ei onnistu.

Palvelun käytössä on ollut ongelmia Safari 11 - ja Internet Explorer -selaimilla. Suosittelemme käyttämään muita selaimia.

Jos sivusto toimii virheellisesti, kokeile tyhjentää selaimen välimuisti.


Ohjaustaverkossa.fi on verkko-ohjauksen työkalu, joka mahdollistaa tietoturvallisen vuorovaikutuksen ohjauksen asiakkaan sekä yhden tai useamman asiantuntijan kanssa. Työkalua voi käyttää joko ainoana välineenä tai osana monikanavaista ohjausta.


Neuvontaa ja ohjausta tarjoavien palveluntuottajien kautta on mahdollista päästä käyttämään palvelua. Ohjaus tapahtuu aina asiantuntijasi sinulle perustamassa ohjaustilassa. Kun sinulle perustetaan ohjaustila, saat siitä kutsun sähköpostiisi. Sen jälkeen voit kirjautua palveluun. Kirjautuminen tapahtuu vahvan tunnistautumisen avulla. Vahvaan tunnistautumiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Jos sinulle ei ole perustettu ohjaustilaa, et voi käyttää palvelua eikä sisäänkirjautuminen onnistu.


Löydät myöhemmin palvelusta kaikki palveluntuottajat, jotka käyttävät Ohjaustaverkossa.fi:tä neuvonta- ja ohjaustyössään. Tällä hetkellä Ohjaustaverkossa.fi on käytössä kaikissa TE-toimistoissa sekä TE-puhelinpalvelussa.


Sivuston alareunasta löydät linkin yhteydenotto- ja palautelomakkeeseen.


Ohjaustaverkossa.fi on tietoturvallinen. Asiantuntijasi sinulle perustamaan ohjaustilaan ei pääse sisälle eikä siellä tapahtuvaa vuorovaikutusta näe kukaan muu kuin sinä ja asiantuntijasi. Jos tilanteesi vaatii toisen alan asiantuntijan asiantuntemusta, on mahdollista, että useampi asiantuntija osallistuu asiasi edistämiseen. Useamman asiantuntijan läsnäolo ei voi tapahtua tietämättäsi, vaan siihen pyydetään aina suostumuksesi, jonka annat palvelussa hyväksymällä ohjaustilaan muita ohjaajia. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.


Sinun lisäksesi ohjaustilaan pääsee vain ohjaustilan perustanut asiantuntija. Edes palvelun pääkäyttäjä ei pääse ohjaustilaan sisälle eikä näe ohjaustilan tietoja. Ohjaustilassa vastaamasi kyselyt ja antamasi palaute on myös täysin luottamuksellista eivätkä vastauksesi ole yhdistettävissä sinuun ohjaustilan ulkopuolella. Palautetta käytetään tilastollisesti palveluiden kehitystyön tukena.


Tietojasi säilytysaika on sidottu asiantuntijan sinulle luomiin ohjaustiloihin. Tietojasi säilytetään 15 kuukautta viimeisen ohjaustilasi sulkeutumisesta. 

Tarkemmin: 

Yksittäiset ohjaustilat pysyvät aktiivisina niin kauan kun asiakas ei ole tunnistautunut ohjaustilaan kolmeen (3) kuukauteen tai se suljetaan palveluntuottajan toimesta. 

Suljettu ohjaustila voidaan aktivoida palveluntuottajan toimesta seuraavan kolmen (3) kuukauden ajan. Mikäli ohjaustilaa ei tänä aikana aktivoida, kyseinen ohjaustila arkistoidaan kahdeksitoista (12) kuukaudeksi ja samalla se poistuu asiantuntijalta näkyvistä. 

Arkistoidut ohjaustilat näkyvät tunnistautuneelle asiakkaalle ja niiden sisältö on asiakkaan ladattavissa koko arkistoinnin ajan. Arkistointiajan jälkeen ohjaustila poistetaan pysyvästi. Jos poistettava ohjaustila on kyseisen asiakkaan ainoa käyttäjätiliin liitetty ohjaustila, niin kaikki asiakkaan käyttäjätiliin liittyvät tiedot poistetaan järjestelmästä ja arkistosta. 

Yhteydenottolomakkeen johtaessa ohjaustilan avaamisen, sen sisältämiä henkilötietoja koskevat ohjaustilaan liittyvät säilytysajat. Jos ohjaustilaa ei avata, yhteydenottolomakkeen tiedot poistuvat järjestelmästä 180 päivän kuluessa.


Monialaisessa ohjauksessa hyödynnetään useamman eri alan asiantuntijan asiantuntemusta, jos se on tarpeen tilanteessasi. Ohjaustilan perustanut asiantuntija ehdottaa sinulle toisen asiantuntijan kutsumista ohjaustilaan ja lähettää myös toiselle kutsun, jonka asiakkaana hyväksyt tai hylkäät.

Nykymaailmassa asiat ovat usein monimutkaisia ja esimerkiksi työllisyys- , koulutus- tai hyvinvointipalvelut voivat vaatia niin yksityiskohtaista asiantuntemusta, että toisen sektorin asiantuntijalla ei sitä ole. Monialaisessa ohjauksessa saat siis suoraan monen alan asiantuntemuksen hyväksesi samassa ohjaustilassa tarvitsematta ottaa erikseen yhteyttä muihin asiantuntijoihin.


Ohjaustaverkossa.fi palvelu on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikki palveluntuottajat eivät kuitenkaan tarjoa ohjausta näillä kielillä. Huom. palvelun kääntäminen on vielä kesken ja siksi osa sisällöstä näkyy vain suomeksi.