Usein kysytyt kysymykset

Sivuston käyttö onnistuu yleisimmillä selaimilla, kuten Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge ja Safari. Parhaan toimivuuden varmistamiseksi tarkista, että sinulla on päivitetty käyttämäsi selaimen viimeisin versio. Palvelun ulkoasu saattaa poiketa tai jokin toiminto ei onnistu, jos käytät harvinaisempaa tai yleisimmän selaimen vanhempaa versioita.  

Palvelun käytössä on ollut ongelmia Safari 11 - ja Internet Explorer -selaimilla. Suosittelemme käyttämään muita selaimia.

Jos sivusto toimii virheellisesti, sinun kannattaa myös kokeilla tyhjentää selaimen välimuisti.


Ohjaustaverkossa.fi on työkalu verkko-ohjaukseen, joka mahdollistaa tietoturvallisen ohjauksen yhden tai useamman asiantuntijan kanssa. Ohjaustaverkossa.fi on tarkoitettu neuvonta- ja ohjaustyön tueksi ohjausalan ammattilaisille. Työkalua suositellaan käyttämään muiden tavanomaisten yhteydenpitovälineiden rinnalla, sekä myös kasvotusten tapahtuvissa ohjaustilanteissa selkeyttämään ohjausta.

Palveluntuottajat -sivulla on listattu kaikki ohjaustyötä tekevät tahot jotka ovat jo ottaneet ohjaustaverkossa.fi käyttöönsä.


Neuvontaa ja ohjausta tarjoavien palveluntuottajien kautta on mahdollista päästä käyttämään palvelua. Ohjaus tapahtuu aina asiantuntijasi sinulle perustamassa Ohjaustilassa. Jos sinulle perustetaan ohjaustila saat siitä kutsun sähköpostiisi. Sen jälkeen voit kirjautua palveluun. Kirjautuminen tapahtuu vahvan tunnistautumisen avulla. Vahvaan tunnistautumiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Kirjautuminen ei onnistu, jos sinulle ei ole perustettu Ohjaustilaa.


Täältä näet kaikki palveluntuottajat, jotka käyttävät palvelua oman neuvonta- ja ohjaustyönsä apuna.


Sivuston alareunasta löydät linkin yhteydenotto ja palaute –lomakkeeseen.


Ohjaustaverkossa.fi on tietoturvallinen. Asiantuntijasi sinulle perustamaan Ohjaustilaan ei pääse sisälle muita henkilöitä, kuin sinä ja asiantuntijasi. Jos tilanteesi vaatii toisen asiantuntijan asiantuntemusta, niin Ohjaustilaan on mahdollista kutsua toinen asiantuntija. Jotta, niin sanottu, monialainen ohjaus voi alkaa on sinun annettava siihen suostumuksesi palvelussa. Voit peruuttaa suostumuksen milloin tahansa.


Sinun lisäksesi Ohjaustilaan pääsee vain ohjaustilan perustanut asiantuntija. Edes palvelun pääkäyttäjä ei pääse ohjaustilaan sisälle. Myöskään Ohjaustilassa vastatut kyselyt tai annettu palaute ei ole yhdistettävissä sinuun Ohjaustilan ulkopuolella.


Tietojasi säilytysaika on sidottu asiantuntijan sinulle luomiin Ohjaustiloihin. Tietojasi säilytetään 15 kuukautta viimeisen ohjaustilasi sulkeutumisesta. Tarkemmin näin:

Yksittäiset ohjaustilat pysyvät aktiivisina niin kauan kunnes asiakas ei ole tunnistautunut ohjaustilaan kolmeen (3) kuukauteen tai se suljetaan palveluntuottajan toimesta. 

Suljettu ohjaustila voidaan aktivoida palveluntuottajan toimesta seuraavan kolmen (3) kuukauden ajan. Mikäli ohjaustilaa ei tänä aikana aktivoida, kyseinen ohjaustila arkistoidaan kahdeksitoista (12) kuukaudeksi ja samalla se poistuu asiantuntijalta näkyvistä. 

Arkistoidut ohjaustilat näkyvät tunnistautuneelle asiakkaalle ja niiden sisältö on asiakkaan ladattavissa koko arkistoinnin ajan. Arkistointiajan jälkeen ohjaustila poistetaan pysyvästi. Jos poistettava ohjaustila on kyseisen asiakkaan ainoa käyttäjätiliin liitetty ohjaustila, niin kaikki asiakkaan käyttäjätiliin liittyvät tiedot poistetaan järjestelmästä ja arkistosta.  

Yhteydenottolomakkeen johtaessa ohjaustilan avaamisen, sen sisältämiä henkilötietoja koskevat ohjaustilaan liittyvät säilytysajat. Jos ohjaustilaa ei avata, yhteydenottolomakkeen tiedot poistuvat järjestelmästä 180 päivän kuluessa.


Monialaisessa ohjauksessa hyödynnetään useamman eri alan asiantuntijan asiantuntemusta, jos asiakkaan tilanne sitä vaatii. Ohjaustilan perustanut asiantuntija ehdottaa sinulle toisen asiantuntijan kutsumista Ohjaustilaan ja lähettää myös kutsun, joka sinun tulee Ohjaustilan asiakkaana hyväksyä.


Ohjaustaverkossa.fi palvelu on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.