Videopuhelu on julkaistu

Ohjaustaverkossa.fissa keskustelet nyt myös videopuhelun välityksellä ohjaustilassa. Tarvittaessa videopuheluun voi osallistua useampi asiantuntija eri organisaatioista.

Ohjaustyössä on ollut mahdollista hyödyntää Teamsia ja muita videoneuvottelusovelluksia tietyin ehdoin ja rajoituksin. Ohjaustaverkossa.fissa voit kuitenkin videoyhteyden aikana jakaa aineistoja ja viestiä tekstipohjaisesti, ilman että tietoturva tai asiakkaan tietosuoja vaarantuu.

Toivotun video-ominaisuuden myötä koko ohjausprosessi on mahdollista toteuttaa keskitetysti, Ohjaustaverkossa.fissa. Kun kaikki työkalut löytyvät nopeasti samasta paikasta, on ohjausprosessi selkeämpi ja sujuvampi niin asiakkaan kuin asiantuntijan näkökulmasta.

Kuinka käytän videopuheluominaisuutta?

Asiantuntija aloittaa videopuhelun

Ohjaustilan vastuuasiantuntiija tai ohjaustilaan liitetty asiantuntija voi aloittaa videopuhelun ohjaustilan "Keskustelu"-sivulta painamalla "Aloita puhelu" -kuvaketta. 

Videopuheluun liittyminen

Kun puhelu on aloitettu, ohjaustilaan ilmaantuu painike "Liity puheluun", jota näpäyttämällä asiakas ja muut ohjaustilan mahdolliset asiantuntijat voivat liittyä mukaan videopuheluun. Tietoturvasyistä puheluun ei ole saatavilla jaettavaa liittymislinkkiä.

Kameran ja mikrofonin luvat

Kun aloitat ensimmäisen videopuhelun, laitteesi voi huomautella luvista kameran ja mikrofonin käyttöön liittyen. Nämä luvat sinun on tietenkin annettava. Joissakin laitteissa voit valita, ettet anna lupia aina, vaan “vain sovellusta käytettäessä”.

Videopuhelun toiminnot

1. Mikrofonin avaaminen ja sulkeminen

Mikrofoni mykistetään valitsemalla "Mykistys päällä/pois". Sen saa takaisin päälle samasta kuvakkeesta. Samasta kuvakkeesta voit vaihtaa tarvittaessa äänilaitetta.

2. Kameran avaaminen ja sulkeminen

Kameran voi avata puhelun aikana näpäyttämällä kuvaketta "Käynnistä/pysäytä kamera". Kamera sulkeutuu samasta painikkeesta.

3. Ruudunjakaminen

Videopuhelun aikana sekä asiantuntija että asiakas voivat jakaa tarvittaessa näyttöänsä toiselle osapuolelle. Tämä tapahtuu valitsemalla videopuhelun kuvakkeista "Säädä näytön jakoa". Avautuu ikkuna, josta valitaan joko koko näyttö, ikkuna tai välilehti jaettavaksi.

4. Näkymän vaihtaminen

"Säädä ruudukkonäkymää" -painikkeesta voit vaihtaa näkymää, esimerkiksi määrittää kenen videoneuvottelun osallistujista kuva näkyy suurimpana.

Videopuhelun aikana voit kirjoittaa ja jakaa liitteitä

Videoruutu avautuu "Keskustelu"-sivun ylälaitaan. Voit kirjoittaa viestejä ja jakaa liitteitä kuten tavallisestikin, heti videoneuvotteluruudun alapuolella.

Puhelun päättyminen

Puhelu päättyy, kun kaikki osallistujat poistuvat puhelusta. Puhelua ei tallenneta.